Semla

Ja den här veckan har jag längtat o även tjatat hål i huvudena på mina arbetskamrater att idag skulle en semla beställas o inhandlas och tillslut hamna i min mage.... Dom som känner mig vet att jag rent ut sagt älskar semlor och framförallt semlorna från Köp City i Sandviken:)
Så nu har semlan intagits o nöjd o belåten är jag <3.


Vardag

Ja då är det dags för vardag igen, en veckas ledighet går otroligt fort.
Har haft en riktigt skön ledighet så det känns helt ok att gå tillbaka och jobba igen. Och dagarna på jobbet går oftast i raketfart så snart är det helg igen :)
Veckan kommer säkert gå jättefort, Mikael är i Egypten så då har man allt själv o ta hand om.
Veckan kommer innehålla jobb, matlagning, tvätt, målning, skjutsning, rensning o träning... En helt vanlig vecka.... På onsdag blir det en tur till Örebro efter jobbet, julklapp som ska återlämnas bl.a...
Nej nu ska jag avsluta kvällen i en renbäddad säng och en bra bok:)


Morgonpromenad...

När man ligger där i sängen på morgonen och man måste ut för en promenad med Oliva så är det inte alltid man ropar tjohoo vad roligt det ska bli.
Men ska jag vara ärlig så är det den promenaden som är skönast på dagen, det är lugnt och fridfullt ute, fåglarna kvittrar och vad kan göra en lyckligare just då när man ser hur det spritter i benen på den lilla i familjen när hon kan springa fritt och bara är allmänt lycklig.
En bra start på dagen helt enkelt <3.


Myskväll

Igår kväll var Thorey, Sara och Kristine här och åt lite.
Startade besöket med lite snacks crousanter med kantarellstuvning och några med kräftröra... så smarrigt.
Något jag skulle kunna äta som smågodis, gott gott.
Till förrätt blev det Toast med kräftröra och till varmrätt Hasselbackspotatis, inbakad kycklingfilé som fyllts med grillad paprika, mozarella och färsk basilika hade en varm vitlökssås till och en kall västerbottenkräm... smarrigt.
Mätta och belåtna satt vi och pratade och bara mös, ungdomarna kollade in tv:n....
Kvällen avslutades men en plopp pannacotta, toppad med grädde och hallon.

En mysig kväll med goa vänner, det är livskvalité <3


Ledighet....

är något jag njuter av att bara få gå hemma o strosa o bara vara. Men vad vore ledighet om man inte hade ett jobb att gå till då skulle man inte njuta av den ledigheten man har. Att dessutom ha ett jobb man trivs med och bra arbetskamrater gör också att det inte är svårt att gå tillbaka till jobbet när man varit ledig även om det varit skönt o varit ledig.
Ja då har fyra semesterdagar förverkats och fort har det gått, som vanligt har jag inte gjort det jag tänkt jag skulle hinna med under dom här dagarna men vad gör väll det... Jag har gjort det jag tycker är kul och jag har njutit av min ledighet.
Jag har tränat, tatuerat mig för första gången, kollat på skidor, tvättat och framförallt njutit av att gå hemma o skrota med mina barn...
Nu är det tre dagars ledighet kvar och nu ska jag få lite gjort o lusten har jag till det också, tänk på måndag när man åker till jobbet igen och känner att man har fått massor gjort och man känner sig nöjd och inte känner att varför gjorde jag inte det och det och det....
Stryktvätten är precis bortstruken och nu ska det vikas lite tvätt sen är det klart. Mål för helgen är att tvätta bort all tvätt, måla lister, storstäda huset, ta bort julen, bädda rent i alla sängar, rensa ut Jonathans kläder, rensa i Beccas garderob och på söndag ska det förberedas mat för måndag och tisdag, det här är tråkmålen. Men det är inte bara tråkgrejor i mitt liv jag ska ta en fika på Smakbiten imorgon med min goa vän Mia, skidor på tv lördag och söndag och kanske en bra film med barnen och på söndag ska det tränas igen :)
För mig låter det här som en bra helg och jag ska njuta av dom tre sista dagarna av min ledighet... ♥

Slappardag

Nyårsdagen brukar vara en riktig slappardag och årets nyårsdag gick i samma tecken.
Snöskottning, ta hand om tvätt, matlagning och tv-tittande bestod dagen av, skönt så skönt.... :)
Nu ser jag framemot ett bra nytt år


Gott Nytt År.....

Ja då har ett nytt år startat och den enda önskan jag har är att min familj, släkt o vänner får må bra ♥.....

Nyårskvällen firades på Vassviksvägen i Backa tillsammans som vi alltid gör med våra goa vänner Mikael, Marie, Anki o Tommy och deras lika goa barn. Viktor, Edvin, Oscar, Johanna och Jesper iår var också Viktor´s flickvän Sara med... gör mig glad att våra ungdomar fortfarande tycker att det är kul att umgås med sina föräldrar på nyår, tar det som att vi ännu inte blivit gamla stofiler som är tråkiga att umgås med, haha.

Våra män lagade också som vanligt en underbar meny... förrätt Avokadosoppa med heta räkor, varmrätt Black & White och till efterrätt en Jordgubbscheesecake och en Passionsfruktcheesecake... GOTT GOTT ♥

Kvällen går som vanligt fort men när man har kul så är det ofta så, vi hade en riktig spelkväll, alla utan "smågrabbarna" var med.... Mitt minne är kort så givetvis kommer jag inte ihåg vad spelet heter, men det ska ta redas på för detta ska inhandlas :). Alla fick ett varsitt ord som man i sin tur skulle skriva in i ett block och sen skulle man rita av det, blocket gick sen vidare till nästa person bredvid en och den personen skulle sen gissa vad det var o skriva in det, efter det gick den vidare igen o nästa person fick rita vad man trodde det var... och så fortsatte det, kan säga att det kunde bli vad som helst av ett ord.... skrattade så tårarna rann.
Marie hade också en musiktävling, hennes nyårslöfte som skulle infrias :) Jag, Mikael Ekberg o Johanna var på ett lag och vi VANN.... Johanna o jag kanske inte tillförde så mycket, men lite iallefall.

Nyårslöften är något vi alltid avlägger , vissa personliga och vissa som gäller flera eller alla personer av oss.
Är så nöjd att jag klarade det förra, springa Tjejmilen var det och det fixade jag....
Årets personliga löfte blir att gå under 1.07 på årets Tjejmil, hade drygt 1.10 förra året.... Så nu ska här börja att löptränas :)
Killarna hade ett ihop förra året och dom skulle fixa en överraskning till oss fruar och det gjorde dom... 28/1 tar vi bussen till Örebro och äter på någon bra restaurang och efter det blir det att dra sig till Conventum för att se "Ljust & Fräscht"... blir säkert en toppenkväll :).
Marie o Anki kom inte på något så vi kör en repris av killarnas och ska på nyårsafton nästa år presentera något vi ska göra tillsammans under 2013.

En resa ska också planeras under 2012 som troligtvis kommer att ske under 2013.... vi sparar pengar och har nu snart 29 000:- att spendera på något roligt så nu ska det planeras ♥.

Vi hade en underbart roligt och bra nyårskväll som tyvärr avslutades med att Jonte somnade med 39 graders feber i kroppen....

GOTT NYTT ÅR alla underbara vänner ♥




RSS 2.0