Helg helg

Ja då var snart helgen slut och som vanligt går den alldeleles för fort....

Fredagen avslutades med ett pass pump på Träningslagret och sen moffade vi i oss smörgåstårtebitar från Smakbiten, gott gott... Njuter av att träna ett pass på fredagen efter jobbet och sen gå hem och bara äta något gott och bara slänga sig i soffan.... det är livsnjutning det.
Mikael började jobba vid nio i fredagskväll, Rebecca skjutsade jag till Norbert och Jonathan åkte till Tobbe och lanade så det innebar en ensam fredag kväll..... men vad gör väll det när jag ändå är så trött så jag slocknar oftast tidigt i soffan :).

I lördags var det dags att ge sig iväg på första gången på fortsättningskursen med Olivia, kanonkul var det. Nyttigt både för matte o Olivia, på måndag är det dags igen.
En promenad med Mia blev det på eftermiddagen, så skönt i det underbara vädret.
Mikael kom hem några timmar på kvällen och åt lite med mig o Jonte innan det var dags för honom att återvända till jobbet och Mats :).
Älskar att äta lite gott på helgen då jag är en riktig matälskare, middagen bestod av ugnsrostad potatis och grönsaker och till det hade vi inbakad fläskfilé med vitlökskräm.... gott gott.

Vaknade tidigt idag och startade dagen med att läsa "Hypnotisören", kanonbra bok. Sen blev det en långpromenad med Mia o Olivia, kan det bli mer underbart än det vädret som varit idag.. så skönt.
Tänkte att jag skulle åka hem o få massor gjort sen men men det tyckte inte min kropp. Så det slutade med att jag har haft liggläge i soffan i stort sett hela dagen...
Orkade inte ens åka iväg o köra ett zumbapass idag, huvudet ville iväg men absolut inte kroppen och kroppen vann.... inte likt dig att hoppa träningen var Mikaels svar.
Har precis kollat klart på Solsidan och man kan inte annat än att sitta med ett stort leende när man sett det programmet, helt underbart....

Nu tar jag kvällen och fortsätter dagen som jag började den.....


Listor....

är något jag gillar..... skriver listor på jobbet vad jag ska göra, skriver listor hemma när jag har mycket jag ska göra på en dag. För mig är det perfekt och då har jag koll på läget :)

Tycker själv att jag får alldeles för lite gjort under veckorna så nu ska jag börja med att skriva en lista på söndagen vad som ska var gjort under kommande vecka. För att inte bara ha en "tråklista" så ska jag även ha en "roliglista" också för att ha lite roliga saker att pricka av under veckan.....

Min "tråklista" för v.10 är följande:
Stryka bort tvätten
Tvätta i kapp (om inte tvättmaskin brakar ihop, luktade oroväckande i den tidigare idag)
Bära in alla strykta kläder i skåpen (avskyr detta)
Fixa tävlingsavgiftslista för våren -11 till Malin B
Rensa Jonte´s kläder
Bädda rent Jonte´s rum
Rensa bort alla skräpmail
Väggarna på övervåningen ska minst målas 1 ggr-

"Roliglistan" består av detta:
Träna måndag, onsdag, fredag o söndag
På tisdag, fika på "Som hemma" med Marie T
Kolla på Capri´s vår o sommar collection, onsdag
Ut o käka med goa arbetskamrater på fredag

Roliglistan kommer jag fixa galant får väll se hur det går med Tråklistan.....


Träning

Efter en veckas uppehåll i träningen känns det otroligt jobbigt att komma igång igen. I torsdags o fredags var jag otroligt sugen på att träna igen men då sa kroppen "NEJ JAG ORKAR INTE" och det efter min febertopp jag hade förra helgen. Är så typiskt att bli sjuk igen när man kommit igång så bra..... varför ska det nästan alltid bli så?

Jag är en person som kan bli nästan helt manisk när jag kommer igång med träningen då skulle jag kunna åka o träna varje dag om jag bara orkade... tur att kroppen säger ifrån, haha

Idag har jag Zumba o Bodybalance bokat och det känns otroligt tungt nu att ge sig iväg o träna, men jag vet ju att bara jag gjort det så är det så jäkla skönt.... får peppa mig själv under dagen att komma iväg.

Veckans träning blir enligt följande, om jag får plats på passen såklart....
Måndag: Indoorwalking
Onsdag: Easyline
Torsdag: Core o Zumba
Söndag: Zumba o Bodybalance

♥♥♥


Lördag

o vilken underbar lördag dessutom..... solen skiner och det är klarblå himmel, blåser dock lite kallt men vad gör väll det om man klär på sig när man går ut:).

Vaknade av att jag tyckte att Olivia hade vaknat till och skulle upp för lite upptäcksfärd i huset. Men så var inte rikitgt fallet upptäckte jag försent så när jag sa till henne att komma tillbaka så tog hon det som att det var helt ok att hoppa upp till matte i sängen för lite morgonmys...... kan säga att hon la sig på hela kudden och borrade in huvudet i halsen på mig..... det är mys det, haha

I helgen har vi inga planer mer än att vi ska ta o fortsätta måla våran övervåning så att den äntligen blir klar.... får dock måla mellan all skidåkning som förgyller dagen också.

Ikväll blir det nog melodifestivalen, inte för att jag tycker att låtarna är bra men det hör liksom till att titta på det av någon konstig anledning. Innan det ska förhoppningsvis en god middag intas.....

Oh vad jag älskar sådana här dagar när man bara kan vara hemma och ta det lite för vad det är, inte ofta det händer i familjen Ek´s liv och det bästa är att imorgon är en likadan dag ♥



Mat....

är något som jag älskar.... När fredagen kommer och man får laga till något extra då mår jag riktigt bra.
Fredagen vill jag oftast göra något smidigt men ändå gott... trött efter en jobbvecka och träning står oftast på schemat för både Mikael o mig.
Festmat skulle jag kunna äta varje dag men samtidigt hur roligt skulle det vara om det aldrig blev någon skillnad på maten man äter.
Tyvärr är jag väll en person som gärna har grädde o creme fraiche i maten, i början när våra vänner kom hem och käkade hos oss så var standar frågan hur mycket creme fraiche o grädde är det den här gången. Jag kan verkligen inte laga såser utan dessa underbara produkter.... gott gott
Och som Carina N frågade mig på FB häromdagen om jag fortfarande åt sås ur kopp så visar det att just såser är jag extra svag för :)

Ikväll ställde sig Mikael ute och grillade lite fläskfilé som han marinerat under dagen, till det blev det hasselbackspotatis, brieostsås och fetaostsallad.... mums mums

I många många år typ 17 har vi skrivit matlista varje vecka som vi håller på ett ungefär iallefall, den senaste tiden har det dock fallit mellan stolarna som mycket annat men nu är det dags igen för att få lite ordning...

Så här ser matlistan ut för den kommande tiden:
Lördag: Fläskfilé fylld med salami, soltorkade tomater,chevre o färsk basilika till det stekt kulpotatis och vitlökssås
Söndag: Portertek och potatis
Måndag: Pannbiff, potatis med gräddsås och stekt lök
Tisdag: Kycklinglasange och sallad
Onsdag: Tagliatelle m bacon o vitlök

Lördagens recept är hämtat från www.kalasgott.blogg.se och onsdagens recept från www.nadjaskitchen.se

Nu ska jag snart ta natta för imorgon blir det skidåkning på tv och målning på övervåningen som står på schemat....

Äntligen

är jag bättre och ska jobba imorgon, gött gött.
Ibland då känner man att gud vad skönt det skulle vara att få vara hemma någon dag, men det kan jag säga gäller inte när man är sjuk iallefall.... så tråkigt att vara hemma nu har det gått så långt så jag är fruktansvärt rastlös istället.
Sjuknade in i lördags eftermiddag med över 39 graders feber....

I lördags eftermiddag kom Eva o Aqua (hennes hund) hit för en promenad med Olivia o mig, tror jag klagade hela promenaden som varade i ca 1,5 timme att jag hade ont i kroppen och det blev bara värre värre. Fattade inte alls att jag kanske höll på och bli sjuk eller rättare sagt var sjuk, tyckte bara det var konstigt att jag fick sån hemsk träningsvärk efter ett pass Bodypump i fredags... så dåligt tränad är jag ju inte, eller???
När jag kom in la jag mig i soffan under täckte och brassan för fullt igång och jag frös och då inte lite utan jag låg och skakade under täckte och hackade tänker. Fram med febertermometern och den visade just då på 38,8 kanske inte undra på att jag hade ont i kroppen som Eva sa när jag ringde och meddelade att ingen Melodifestival blev det hemma hos henne på kvällen. Nej istället blev det att ligga hemma själv och somna till den istället.
Min mamma som är gudomligt snäll och ställer upp på alla sätt och vis tog hand om Oliva efter att supersnälla Eva kom hit och hämtade henne o körde dit henne, skönt med goa vänner.
Var rätt gött när min familj kom hem i söndags eftermiddag och man fick lite liv i huset när jag låg nerbäddad i hög feber fortfarande.......

Tyvärr blev ju inte riktigt helgen vad jag tänkt mig, skulle ju städa, handla så allt var ok när familjen kom hem efter en härlig skidvecka i Trysil, men men ibland blir det inte som man tänkt sig.

Men som sagt nu är jag på benen igen och ser framemot att få komma tillbaka till jobbet och få komma igång o träna igen <3


RSS 2.0